Árvízveszély van a Tiszán a hirtelen lehullott sok eső miatt

A Tisza felső szakaszán másodfokú ár-, míg a délkeleti megyékben ugyanilyen fokozatú belvízvédelmi készültség lép érvénybe a napokban lehullott rengeteg csapadék miatt - írja az Időkép.

A legtöbb eső az ország délkeleti részén és a Tisza vízgyűjtő területén esett az elmúlt 14 nap csapadékösszege helyenként a 150 millimétert is meghaladta.

A sok eső következtében az Alföld délkeleti részén egyre több helyen jelent meg belvíz, több mint 10 szakaszon első-, 7 szakaszon pedig másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

Belvízvédelmi készültség az országban (zöld: elsőfokú, sárga: másodfokú)Grafika: Belügyinisztérium Vízügyi Főigazgatóság

Az Országos Vízjelző Szolgálat kedd reggeli jelentése szerint a Tisza végig árad, legintenzívebben a folyó felső szakasza. A hét második felében többfelé első-, illetve másodfokú árvízvédelmi készültséget indokló vízállások lehetnek.

A portál timelapse-videót is közzétett a Tisza vízszintjének emelkedéséről Tiszafürednél.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér