Árvízveszély van a Tiszán a hirtelen lehullott sok eső miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Tisza felső szakaszán másodfokú ár-, míg a délkeleti megyékben ugyanilyen fokozatú belvízvédelmi készültség lép érvénybe a napokban lehullott rengeteg csapadék miatt - írja az Időkép.

A legtöbb eső az ország délkeleti részén és a Tisza vízgyűjtő területén esett az elmúlt 14 nap csapadékösszege helyenként a 150 millimétert is meghaladta.

A sok eső következtében az Alföld délkeleti részén egyre több helyen jelent meg belvíz, több mint 10 szakaszon első-, 7 szakaszon pedig másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

Belvízvédelmi készültség az országban (zöld: elsőfokú, sárga: másodfokú)Grafika: Belügyinisztérium Vízügyi Főigazgatóság

Az Országos Vízjelző Szolgálat kedd reggeli jelentése szerint a Tisza végig árad, legintenzívebben a folyó felső szakasza. A hét második felében többfelé első-, illetve másodfokú árvízvédelmi készültséget indokló vízállások lehetnek.

A portál timelapse-videót is közzétett a Tisza vízszintjének emelkedéséről Tiszafürednél.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót