Koronavírus miatt zártak le a járást Észak-Rajna-Vesztfáliában

Kedden lezárták a német hatóságok Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Gütersloh járását, miután a Rheda-Wiedenbrückben működő sertésfeldolgozóban vasárnapig ezernél is több fertőzést regisztráltak. A BBC beszámolója szerint az intézkedés mintegy 360 ezer embert érint és június 30-ig tart. A tartomány vezetője, Armen Laschet hangsúlyozta:

az intézkedés megelőző jellegű.

Miután csoportos fertőzéseket regisztráltak a hatóságok, múlt kedden tömeges tesztelést kezdtek a húsüzemben, amit lezártak. Elővigyázatosságból karanténra kötelezték  az adminisztratív munkakört betöltőkön kívül az összes dolgozót, mintegy 6400 embert. 

"Hatalmas járványügyi kockázatot"

jelent a gócpont, mondta még vasárnap a rendkívüli ülést követően Laschet. Peter Liese, a térség EP-képviselője már ekkor arról beszélt, hogy szükség lesz a járás lezárása. A CDU-s politikus a BIld vasárnapi számában megjelent interjúban kiemelte, hogy

"a sertésfeldolgozóban történt tömeges fertőzés jelenleg a legsúlyosabb járványkitörés egész Európában. A vírus legalább két hete terjedhet a dolgozók között, sokan már kórházba is kerültek, és félő, hogy számos halálos áldozat is lesz."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér