Koronavírus miatt zártak le a járást Észak-Rajna-Vesztfáliában

külföld
2020 június 23., 09:44

Kedden lezárták a német hatóságok Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Gütersloh járását, miután a Rheda-Wiedenbrückben működő sertésfeldolgozóban vasárnapig ezernél is több fertőzést regisztráltak. A BBC beszámolója szerint az intézkedés mintegy 360 ezer embert érint és június 30-ig tart. A tartomány vezetője, Armen Laschet hangsúlyozta:

az intézkedés megelőző jellegű.

Miután csoportos fertőzéseket regisztráltak a hatóságok, múlt kedden tömeges tesztelést kezdtek a húsüzemben, amit lezártak. Elővigyázatosságból karanténra kötelezték az adminisztratív munkakört betöltőkön kívül az összes dolgozót, mintegy 6400 embert.

"Hatalmas járványügyi kockázatot"

jelent a gócpont, mondta még vasárnap a rendkívüli ülést követően Laschet. Peter Liese, a térség EP-képviselője már ekkor arról beszélt, hogy szükség lesz a járás lezárása. A CDU-s politikus a BIld vasárnapi számában megjelent interjúban kiemelte, hogy

"a sertésfeldolgozóban történt tömeges fertőzés jelenleg a legsúlyosabb járványkitörés egész Európában. A vírus legalább két hete terjedhet a dolgozók között, sokan már kórházba is kerültek, és félő, hogy számos halálos áldozat is lesz."