Koronavírusos kismama szült a Semmelweis Egyetemen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött babájának a Semmelweis Egyetemen múlt csütörtökön, számolt be az intézmény. A tájékoztatás szerint az "édesanyát koronavírus okozta megbetegedésre utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, ahol az elvégzett PCR-teszt pozitív lett." Az kismamát a többi betegtől elkülönítették.

"A műtét zavartalan volt, azt a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy Covid-19 vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést,"

írják. Az édesanya és a 31. hétre született 1450 grammos kisbaba állapota is stabil. Az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív lett.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót