Az MSZP már nyáron nekilátna a közös miniszterelnök-jelölt kiválasztásának

2020 június 24., szerda 14:37

Már nyáron kezdődjenek meg az ellenzéki egyeztetések a következő országgyűlési képviselő-választásról - szorgalmazta az MSZP elnöke, frakcióvezetője szerdán.

Tóth Bertalan az MSZP elnökségének tagjaival tartott, a párt Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón közölte, az MSZP célja a következő választáson, hogy kormány-, valamint korszakváltás legyen. A párt készen áll az ellenzéki tárgyalásokra és elkészítette Újjáépítés című programját is - tette hozzá.

„Az MSZP egyben kezdeményezi is ezen tárgyalások megkezdését, ahol meg tudunk állapodni a közös programról, a közös egyéni jelöltekről és a közös miniszterelnök-jelöltről”

- írják a Facebookon. Tóth azt is elmondta, hogy a küldöttek 96 százalékos többséggel fogadták el az MSZP új alapszabályát, amely lehetővé teszi, hogy a szocialisták mind a 106 választókerületben részt vegyenek az előválasztáson, illetve a miniszterelnök-jelöltet is előválasztáson válasszák ki.

A küldöttek megszavazták a társelnöki rendszer bevezetését is, Tóth bejelentette, hogy a tisztújításon Kunhalmi Ágnes választmányi elnökkel indul a társelnöki posztokért. (via MTI)