Az MSZP már nyáron nekilátna a közös miniszterelnök-jelölt kiválasztásának

Már nyáron kezdődjenek meg az ellenzéki egyeztetések a következő országgyűlési képviselő-választásról - szorgalmazta az MSZP elnöke, frakcióvezetője szerdán. 

Tóth Bertalan az MSZP elnökségének tagjaival tartott, a párt Facebook-oldalán követhető online tájékoztatón közölte, az MSZP célja a következő választáson, hogy kormány-, valamint korszakváltás legyen. A párt készen áll az ellenzéki tárgyalásokra és elkészítette Újjáépítés című programját is - tette hozzá.

„Az MSZP egyben kezdeményezi is ezen tárgyalások megkezdését, ahol meg tudunk állapodni a közös programról, a közös egyéni jelöltekről és a közös miniszterelnök-jelöltről”

- írják a Facebookon. Tóth azt is elmondta, hogy a küldöttek 96 százalékos többséggel fogadták el az MSZP új alapszabályát, amely lehetővé teszi, hogy a szocialisták mind a 106 választókerületben részt vegyenek az előválasztáson, illetve a miniszterelnök-jelöltet is előválasztáson válasszák ki. 

A küldöttek megszavazták a társelnöki rendszer bevezetését is, Tóth bejelentette, hogy a tisztújításon Kunhalmi Ágnes választmányi elnökkel indul a társelnöki posztokért. (via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.