Az Olympus teljesen kiszáll a fényképezőgép-gyártásból

gazdaság
2020 június 24., 10:17

Az Olympus közleményben jelentette be, hogy teljesen kiszállnak a fényképezőgép-üzletágból, minden kapcsolódó érdekeltségüket eladják egy befektetési alapnak. A bejelentés szerint a Sonytól a VAIO részleget is megvásárló Japan Industrial Partners lehet a vásárló. A tervek szerint az üzletet még idén lezárhatják, de annak anyagi részleteiről nem közöltek semmit.

Ugyan az Olympus nálunk a legtöbbek számára épp a fényképezőgépeiről ismert, valójában a cégen belül már csak kis szeletet tett ki ez a szektor, a japán cég legfőbb bevételi forrása már egy ideje az orvosi eszközökből, például az endoszkópok gyártásából származik.

A vállalat szerint születtek ugyan különféle tervek, hogy hogyan tudnának megmaradni a rendkívül kiélezett fényképezőgép-piacon, amit az okostelefonok terjedése rendkívül összezsugorított, de végül elengedték teljesen a dolgot. A tervek szerint a VAIO esetéhez hasonlóan a JIP nem függeszti fel a gyártást, és az átvett részlegen tovább folyik majd a munka, használva az Olympus márkaneveit, így például az OM-D és a Zuiko neveket is.

A Verge cikke szerint az Olympus képi részlege évek óta veszteséges volt, annak ellenére is, hogy a cégnek több népszerű, sokat dicsért fényképezőgépe is piacra került a 2010-es években.