Szögesdróttal sem tudják távoltartani a megvadult influenszereket egy Új Zéland-i magánbirtokról, mert túl szép a kilátás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
  • Átmásznak a szögedrót kerítésen, kitépik a földből a magánterületre figyelmeztető táblákat, odakakálnak a tulajdonos kedvenc bámészkodóhelyére az Instagram-függők Anawhata Beach-en.

“Abszolúte elegünk van.”

Ezt Buzz Kronfeld, az Új Zéland-i Auckland városáról 80 kilométerre található, csendes és elhagyatott Anawhata Beach-en három földdarabot birtokló család egyik tagja nyilatkozta. 

Kronfeld ősei 1926-ban vásároltak itt birtokot, amit közben 3 részre osztottak, és amit azóta is személyesen gondoznak és itt is laknak. Az egyik telek a parton található, itt néhány kibérelhető faházat tartanak fenn. A problémát az efölött található, hegyes-dombos-sziklás földdarab okozza. Pár éve ugyanis egy magánterületen kóborló Instagram-felhasználó megtalálta a birtok legfestőibb pontját, ahol egy, a tengerbe siető patak néhány természetes medencét vájt ki magának, amik mellől és amikből remek kilátás nyílik a patakvölgyre és mögötte az óceánra.

Azóta igazi influenszerdivat lett beszökni ide és a medencéből posztolni. Előfordult olyan eset, hogy az alkonyati nézelődésre érkező tulajdonos egyszerre 23 betolakodót talált a patakban. 

Az influenszerek többször is erőszakosan reagáltak a tulajdonosok megjelenésére és annyiszor letörték a figyelmeztető táblákat, hogy  végül kénytelenek volt betonalapba ágyazott masszív fámtáblákat kihelyezni. De a tökéletes fotóra vágyakozók így is tovább áramlottak, a tulajok szerint átlagosan napi 30-40-en. “Kevés ilyen szép helyen hugyoztam életemben” - posztolta az egyikük a természetes kőmedencébe vizelve. Az ivóvíz tisztaságú patak biztosítja a tulajdonosok vízellátását.

A legutóbbi időszakban kicsit csökkent a beszökdösők száma, de ez is csak azért történt, mert egy helyi újság a tulajdonosok engedélyével nemrég rejtett kamerákat helyezett ki és leleplezte, hogy a szigorú helyi kijárási tilalom idején ugyanúgy eljártak ide az influenszerek. (Érdemes megnézni a cikkbe ágyazott videót a tulaj és a betolakodók találkozásairól.)

A Kronfeldek szerencséjére nemcsak az ő panorámájuk népszerű pont a környéken, aki nem jut fel oda, az például egy pina alakú sziklanyílással vigasztalódhat, amit szintén tömegek fotóznak le:

vagy

Az is kiderült az utóbbi napokban, hogy az új-zélandi influenszerek bátran másznak át sziklákon, mégsem olyan nagylegények, a sajtóbeli leleplezés óta ugyanis sorra tüntetik el az itt készült posztokat az Instagramjukról.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!