Halála után egy évvel világrekorderré minősítették Jessi Combst

Csaknem egy évvel halálos kimenetelű rekordkísérlete után a Guiness Rekordok Könyve megerősítette, hogy Jessi Combs sikerrel járt: megdöntötte a szárazföldi női sebességi rekordot. Combs a hivatalos adatok, a balesetben kigyulladt autója sebességrögzítője szerint 841,338 km/h-ás sebességet ért el, vagyis 16 kilométerrel megdöntötte Kitty O'Neill amerikai kaszkadőr 1976-ban felállított világrekordját.

Jessi Combs három héttel a halála előtt, 2019. augusztus 2-án egy Beverly Hills-i konferencián.Fotó: Frederick M. Brown/AFP

Combs élettársa, Terry Madden érzelmes instaposztban számolt be a világrekordról. Mint írta, "semmilyen világrekord nem éri meg, hogy már nem lehet velünk". Madden azt is írta, hogy a 2019. augusztus 27-i rekordkísérlet előtt komolyan elbeszélgettek Combsszal, aki meg is ígérte neki, hogy ez lesz az utolsó próbálkozása a rekorddöntésre. "Megszakadok, hogy csak annyit kellett volna mondanom, menjünk, és akkor még az utolsó próbálkozás előtt otthagytuk volna az egészet" - írta.

A hatósági vizsgálatok szerint a balesetet a sugárhajtású jármű első kerekének csapódó tárgy okozhatta, amely olyan mértékű mechanikai meghibásodást okozott, hogy az autó felborult. Combs halálát a fejét ért ütés okozta. A rendőrségi vizsgálatok szerint is 800 km/h-át meghaladó sebességnél történt a baleset. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér