Ma kinyitnak a művészmozik, de szerencsére az online videotéka is megmarad

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Három hónapos kényszerszünet után, csütörtökön kinyit a fővárosi artmozik többsége, köztük a Cirko, a Művész és a Puskin, míg a Bem például hétfőn kezd újra vetíteni.

Mozis szempontból nem sok jó történt a veszélyhelyzet alatt, de az mindenképpen örömre adott okot, hogy elindult az első kifejezetten művészfilmekre szakosodott online videotéka, ahol egyenként lehet kölcsönözni és letölteni a független forgalmazók filmjeit, illetve előfizetéssel is tudunk tallózgatni a kínálatban. Már évek óta tervezgették, és a járvány előtt elkezdték fejleszteni, de pont a legjobbkor készült el.

A Cinego nagy előnye, mondjuk a nagy streames oldalakkal vagy az illegális letöltéssel szemben, hogy 

  • válogatott kínálata van, 
  • máshol nem elérhető hazai filmeket vagy külföldi különlegességeket is bemutat,
  • és mindezt jó minőségben, rendes feliratokkal.

Eredetileg a Cirko Film, a Cinenuovo, a magyarhangya és a Mozinet filmjeivel indultak, de azóta újabb forgalmazók is csatlakoztak, és a közeljövőben szeretnének az elmúlt évek új magyar dokumentumfilmjeivel bővülni - mondta el Gyenis Ajándok ügyvezető. Év végére tervezik az applikáció megjelenését, illetve új kényelmi funkciókat beillesztését.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót