Meghosszabbították a Deák téri gyilkossággal gyanúsított három férfi letartóztatását

bűnügy
2020 június 25., 08:44

Csütörtökön közölte a Fővárosi Törvényszék, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság

két hónappal meghosszabbította annak a három férfinak a letartóztatását, akit a májusi Deák téri kettősgyilkosság kapcsán gyanúsítottak meg.

A gyanú szerint a három férfi május 22-én hajnalban összeverekedett egy másik társasággal a Deák téren, eközben egyikük több alkalommal megszúrt egy férfit, akit - miután a földre került - egy másik gyanúsított többször fejbe is rúgott. Az ügyészség közleménye szerint a harmadik gyanúsított jelenlétével biztosított társai cselekményét.

Ezt követően a késelő férfi egy, a helyszínről távozó férfi után ment és őt is megszúrta. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.

A késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés, míg a másik két gyanúsított cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság megállapítására lehet alkalmas. A minősített emberölés tíztől akár életfogytig tartó, a minősített garázdaság pedig három évig tartó szabadságvesztéssel büntethető, írja az ügyészség.

A gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek, ketten kábítószerfogyasztók, az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott, más ellene folyamatban lévő büntetőeljárásokban - ismeretlen helyen tartózkodása miatt - körözést, elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

Mindezek és a súlyos bűncselekmény miatt várható büntetés nagysága miatt továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, indokolta a letartóztatás meghosszabbítását a Fővárosi Törvényszék.