Összecsaptak a rendőrökkel a brixtoni illegálpartizók

Kedves olvasóink, mielőtt rátérnénk a címben jelzett esemény részleteinek taglalásába, kulturális köznevelési jelleggel hallgassuk meg a méltán legendás Shut up and Dance, és a még legendásabb DJ Hype örökbecsű slágerét valamikor a rave korszak elejéről:

Szerdán este Brixtonban pár tucatnyian a szívükre vették az üzenetet, és hatalmas, bejelentés nélküli, tehát illegális utcai partit csaptak, mígnem a környék lakói rájuk hívták a rendőröket. A parti ezzel azonban nem ért véget, csak átalakult:

összecsapások robbantak ki a partizók és a rendőrök között, melyek során 22 rendőr megsérült, több rendőrségi jármű megrongálódott. A hatóságok végül négy embert vettek őrizetbe "az engedély nélküli zenei rendezvényen", amit Priti Patel belügyminiszter a közleményében "teljes mértékben hitványnak" minősített.

A helyi rendőrség nevében Colin Wingrove azt emelte ki, hogy az ilyen gyülekezés nem csupán törvénytelen, de közegészségügyi kockázatot is jelent a koronavírus miatt elrendelt járványügyi intézkedések idején. A rend fenntartásán dolgozó rendőrök elleni erőszakos fellépést pedig "teljes mértékben elfogadhatatlannak" nevezte, amit "nem is fogunk semmilyen formában megtűrni". (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér