Összecsaptak a rendőrökkel a brixtoni illegálpartizók

külföld
2020 június 25., 10:44

Kedves olvasóink, mielőtt rátérnénk a címben jelzett esemény részleteinek taglalásába, kulturális köznevelési jelleggel hallgassuk meg a méltán legendás Shut up and Dance, és a még legendásabb DJ Hype örökbecsű slágerét valamikor a rave korszak elejéről:

link Forrás

Szerdán este Brixtonban pár tucatnyian a szívükre vették az üzenetet, és hatalmas, bejelentés nélküli, tehát illegális utcai partit csaptak, mígnem a környék lakói rájuk hívták a rendőröket. A parti ezzel azonban nem ért véget, csak átalakult:

összecsapások robbantak ki a partizók és a rendőrök között, melyek során 22 rendőr megsérült, több rendőrségi jármű megrongálódott. A hatóságok végül négy embert vettek őrizetbe "az engedély nélküli zenei rendezvényen", amit Priti Patel belügyminiszter a közleményében "teljes mértékben hitványnak" minősített.

A helyi rendőrség nevében Colin Wingrove azt emelte ki, hogy az ilyen gyülekezés nem csupán törvénytelen, de közegészségügyi kockázatot is jelent a koronavírus miatt elrendelt járványügyi intézkedések idején. A rend fenntartásán dolgozó rendőrök elleni erőszakos fellépést pedig "teljes mértékben elfogadhatatlannak" nevezte, amit "nem is fogunk semmilyen formában megtűrni". (Via BBC)