Egymásnak feszültek a koronavírusos bolgárok és a helyi olaszok egy kis községben

Annyira egymásnak feszültek a karanténolt bolgárok és a helyi olaszok egy tengerparti községben, hogy katonákat kellett kivezényelni a rend fenntartása érdekében pénteken.

Nápolytól mintegy negyvenöt kilométerre, Mondragone községben több mint 40 ember fertőződött meg egy apartman komplexumban, ahol több száz bolgár vendégmunkás lakik. A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a teljes komplexumban, de a lakók csütörtökön ezt megszegve utcára vonultak, mert úgy érezték, hogy a kijárási korlátozás rasszista diszkrimináció.

Ez annyira kiborította a helyi olaszokat, akik attól félnek, hogy a vendégmunkások miatt az egész községet karantén alá fogják helyezni, hogy összegyűltek az apartmanoknál és azt kiabálták:  Mondragone a miénk! 

Fotó: STRINGER/AFP

Ez még tovább bőszítette a bolgárokat, szópárbaj alakult ki a két fél között, néhány lakó pedig székeket dobált az erkélyről.

A kivezényelt katonák baridákot építettek az épület köré, a rendőrség pedig az apartmanokat ellenőrizte és adott tájékoztatást a lakóknak. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér