Egymásnak feszültek a koronavírusos bolgárok és a helyi olaszok egy kis községben

külföld
2020 június 26., 13:39

Annyira egymásnak feszültek a karanténolt bolgárok és a helyi olaszok egy tengerparti községben, hogy katonákat kellett kivezényelni a rend fenntartása érdekében pénteken.

Nápolytól mintegy negyvenöt kilométerre, Mondragone községben több mint 40 ember fertőződött meg egy apartman komplexumban, ahol több száz bolgár vendégmunkás lakik. A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a teljes komplexumban, de a lakók csütörtökön ezt megszegve utcára vonultak, mert úgy érezték, hogy a kijárási korlátozás rasszista diszkrimináció.

Ez annyira kiborította a helyi olaszokat, akik attól félnek, hogy a vendégmunkások miatt az egész községet karantén alá fogják helyezni, hogy összegyűltek az apartmanoknál és azt kiabálták: Mondragone a miénk!

photo_camera Fotó: STRINGER/AFP

Ez még tovább bőszítette a bolgárokat, szópárbaj alakult ki a két fél között, néhány lakó pedig székeket dobált az erkélyről.

A kivezényelt katonák baridákot építettek az épület köré, a rendőrség pedig az apartmanokat ellenőrizte és adott tájékoztatást a lakóknak. (Reuters)