Késeléses támadás történt Glasgowban

Késeléses támadás történt délután Glasgowban. Hivatalosan meg nem erősített médiaértesülések szerint a támadásban hárman meghaltak.

Illusztráció: Andy Buchanan/AFP

A BBC helyszíni beszámolója szerint a tettest a nagy erőkkel kivonult rendőrség a helyszínen agyonlőtte, négy embert vittek el mentőautóval, köztük lehetett a késelő is.

Az előzetes értesülések szerint az incidens a legnagyobb skóciai város egyik szállodájában történt.

A skóciai rendőrség hivatalosan azt közölte, hogy ellenőrzése alá vonta a helyzetet és a lakosságot ebből az incidensből adódóan további veszély nem fenyegeti. (BBC, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér