Késeléses támadás történt Glasgowban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Késeléses támadás történt délután Glasgowban. Hivatalosan meg nem erősített médiaértesülések szerint a támadásban hárman meghaltak.

Illusztráció: Andy Buchanan/AFP

A BBC helyszíni beszámolója szerint a tettest a nagy erőkkel kivonult rendőrség a helyszínen agyonlőtte, négy embert vittek el mentőautóval, köztük lehetett a késelő is.

Az előzetes értesülések szerint az incidens a legnagyobb skóciai város egyik szállodájában történt.

A skóciai rendőrség hivatalosan azt közölte, hogy ellenőrzése alá vonta a helyzetet és a lakosságot ebből az incidensből adódóan további veszély nem fenyegeti. (BBC, MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!