Legalább 83 embert öltek meg villámcsapások Indiában csütörtökön

Legalább 83 áldozata van a csütörtöki gigavihar villámainak az észak-indiai Bihar államban, írja a CNN

A helyi katasztrófavédelem szerint Gopalganj körzetben volt a halálos áldozatok száma a legmagasabb, itt 13 ember halt meg. A halálesetek fennmaradó részét az állam 22 különálló területén rögzítették, de mindegyik csütörtökön történt. 

India miniszterelnöke, Narendra Modi a Twitterén jelentette be a tragikus hírt és fejezte ki részvétét a családok felé.

A kataszrófavédelem kezdeményezte, hogy az áldozatok családtagjainak ajánljanak fel 5300 dollárt kárpótlásul.

Indiában és Dél-Ázsiában gyakoriak a hasonló viharok május és június között. 2017-ben 2885 ember halt meg villámok miatt, 2018-ban pedig 2 357 haláleset történt. Összehasonlításként: az USA-ban 2019-ben mindössze 20 esetben okozta villám az emberek halálát.

Indiában ezek a viharok leginkább a mezőgazdaságban dolgozók körében szedik az áldozataikat, ugyanis ők azok, akik az utolsó pillanatig kinn vannak a földeken, hogy begyűjtsék a termést, nehogy a monszun kárt okozzon bennük. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér