11 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak pénteken

4138-ra nőtt szombatra a járvány kezdete óta hivatalosan koronavírusos fertőzöttként azonosítottak száma Magyarországon, jelentette honlapján az operatív törzs. Tájékoztatásuk szerint az elmúlt 24 órában 11 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A hivatalos statisztika alapján az elmúlt 24 órában senki se vesztette életét covid-betegségben. A járvány kezdetet óta a hivatalos adatok szerint 578-an vesztették életüket a betegségben, 2681-en viszont felgyógyultak, így az aktív fertőzöttek száma 879 fő.

Közleményében a törzs felhívja a figyelmet, hogy ugyan a járványügyi veszélyhelyzetet feloldották, de a készültség még érvényben van, és továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér