Július közepétől ki kell írni a boltban árult gyümölcsre, hogy honnan jött

Nagy István agrárminiszter miniszterei rendeletben rendelte el, hogy július 15-től minden nem előre csomagolt gyümölcshöz és zöldséghez ki kell írni, hogy melyik országból származik. A rendelete alapján ha egy bolt több országból érkezett árut kínál, világosan el kell különíteni, hogy melyik halom honnan érkezett.

Ezen túl a magyar termékeket legalább 5x3 centis zászlóval kell jelezni, ez alól csak a helyi termelői piacon árult termék kivétel.

A nem előre csomagolt sertéshúsnál már tavaly óta kötelező az eredetmegjelölés. Ezt most a birkára és a baromfira is kiterjesztették. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér