Sokat kellett várni rá, de csak eljött a nyár

Szokatlanul hűvös, de még inkább szokatlanul csapadékos volt eddig a nyár. Június utolsó hétvégéjén legalább az előbbi változik, szombaton és vasárnap, illetve még hétfőn is 33 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton jellemzően napos idő lesz, vasárnap és hétfőn már záporok tarkíthatják az időt.

Zivatarok azért szombaton is előfordulhatnak, főleg az ország északkeleti részén. Vasárnap is többnyire errefele lesznek majd záporok-zivatarok, hétfőn viszont már a Balaton környékén is lecsaphatnak.

Szombat délutánra az Északi-Középhegységen kívül mindenhol harminc fok fölé melegedik, de a hegyekben is csak egy-két fokkal lesz ennél hűvösebb.

Figyelmeztető előrejelzést felhőszakadás és zivatarok miatt adott ki szombatra a meteorológia. Az előbbi csak Nógrád, Heves és BAZ megyékben fenyeget, az utóbbit Vas és Zala megyék mellett a Dunától keletre minden megyére kiadták.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér