7,8 milliárd forintból készítik el az új Közlekedési Múzeum terveit

7,8 milliárdba fog kerülni a Közlekedési Múzeum új épületkomplexumának megtervezése, írja a hvg.hu az uniós közbeszerzési értesítő hirdetménye alapján.

A tervpályázatot a Diller Scofidio + Renfro nyerte, akik az elnyert összegből fogják elkészíteni a vázlatterveket, az engedélyezési terveket és magának a kiállításnak a terveit. Erre 2021 és 2023 között 5,7 milliárd forintot biztosítanak. Továbbá a megbízás kiterjed a Hungária körúti vasúti megállóhely tervezésére, és egyéb csatlakozó közterületek rendezésére, valamint a Törekvés Művelődési Ház épületének és környékének megújítására.

A Közlekedési Múzeum várhatóan a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát is felhasználva nagyjából 30 ezer négyzetméteren fog megépülni. A beruházásért pedig a Fővárosi Kormányhivatalt vezetője Sára Botond felel.

A múzeum és a művelődési ház felújítását még májusban nyilvánította  nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak a kormány egy rendeletben.

Címlapkép: Diller Scofidio + Renfro építésziroda

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér