Űr illatú parfümöt dobtak piacra

Piacra dobták az űr illatú parfümöt, az Eau de Space-t.

Az űr illatának reprodukálására még 2008-ban kért fel a NASA egy férfit, Steve Pearce-t, akinek négy év megfeszített munkába telt mesterségesen előállítania az űr illatát. Az illatot az asztronauták kiképzéséhez használták, hogy minden olyan környezeti tényezőre felkészítsék őket, amit az űrben tapasztalhatnak. 

Az illat elkészítéséhez asztronauták beszámolóit vették alapul, akik úgy írták le az űr illatát mint:

a puskapor, az égetett steak, a málna és a rum keverékét.

A parfümöt forgalmazó cég fő célja, hogy edukációs célra is használják a parfümöt, és egy beszélgetést indítson el a gyerekek, a szülők és a pedagógusok között. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.