Visszavonták Mississippi zászlaját, az utolsó állami jelképet, amin szerepelt a konföderációs motívum

Mississipi törvényhozása 91-23, míg a szenátus 37-14 arányban szavazta meg vasárnap, hogy szűnjön meg az állam 126 éve hivatalos zászlaja, az utolsó az Egyesült Államokban, amin szerepel az egykori rabszolgatartó Konföderáció harci zászlajának motívuma. 

Most már csak a republikánus kormányzó, Tate Reeves aláírása hiányzik ahhoz, hogy a jogszabály hivatalossá váljon, de ő azt jelezte, hogy alá fogja írni.

Az USA tagállamai között Missisisppiben a legmagasabb a fekete lakosság aránya. George Floyd meggyilkolása után indult mozgalom a zászló megváltoztatására. A most elfogadott törvényjavaslat szerint azonnal bizottság alakul egy új zászló megtervezésére, amiben már nem szerepelhet konföderációs szimbólum, és amit szerptetmberig meg akarnak terveztetni, hogy novemberben népszavazáson fogadhassák el.

(via New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér