Ausztriában ismét növekvőben a koronavírus-fertőzöttek száma

külföld
2020 június 30., 02:58

Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában, az utóbbi hét napban 343, csak az elmúlt 24 órában 69 új estet azonosítottak. Így mostanra összesen 17723-ra nőtt az ismert esetek száma a járvány kezdete óta.

Jelenleg hatszáz beteget tartanak nyilván, a legtöbbet Bécsben (272), Felső-Ausztriában (124) és Alsó-Ausztriában (101). A betegek közül 74-en szorulnak kórházi kezelésre, nyolcan intenzív ápolásra.

Az alsó-ausztriai Tullnban bezártak egy sportiskolát, ugyanis az egyik tanár vírustesztje pozitív lett. Peter Eisenschenk polgármester arról számolt be hétfőn a Facebookon, hogy az iskolai dolgozók és a tanulók jelentős része karanténban van.

Környékünkön Ausztria mellett Csehországban is újra felívelőben van a járványgörbe, ott vasárnap 305 új fertőzöttet azonosítottak, aminél többet csak április elején, a járvány addigi csúcsán. Ugyanígy megugrott az új fertőzöttek száma Romániában, Szerbiában és Horvátországban is, Ukrajnában pedig a járvány kezdete óta folyamatosan növekszik az újonnan azonosított fertőzöttek száma, jelenleg naponta ezer körüli új fertőzöttet azonosítanak. (Via MTI)