Ausztriában ismét növekvőben a koronavírus-fertőzöttek száma

Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában, az utóbbi hét napban 343, csak az elmúlt 24 órában 69 új estet azonosítottak. Így mostanra összesen 17723-ra nőtt az ismert esetek száma a járvány kezdete óta.

Jelenleg hatszáz beteget tartanak nyilván, a legtöbbet Bécsben (272), Felső-Ausztriában (124) és Alsó-Ausztriában (101). A betegek közül 74-en szorulnak kórházi kezelésre, nyolcan intenzív ápolásra.

Az alsó-ausztriai Tullnban bezártak egy sportiskolát, ugyanis az egyik tanár vírustesztje pozitív lett. Peter Eisenschenk polgármester arról számolt be hétfőn a Facebookon, hogy az iskolai dolgozók és a tanulók jelentős része karanténban van.

Környékünkön Ausztria mellett Csehországban is újra felívelőben van a járványgörbe, ott vasárnap 305 új fertőzöttet azonosítottak, aminél többet csak április elején, a járvány addigi csúcsán. Ugyanígy megugrott az új fertőzöttek száma Romániában, Szerbiában és Horvátországban is, Ukrajnában pedig a járvány kezdete óta folyamatosan növekszik az újonnan azonosított fertőzöttek száma, jelenleg naponta ezer körüli új fertőzöttet azonosítanak. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.