Ausztriában ismét növekvőben a koronavírus-fertőzöttek száma

Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában, az utóbbi hét napban 343, csak az elmúlt 24 órában 69 új estet azonosítottak. Így mostanra összesen 17723-ra nőtt az ismert esetek száma a járvány kezdete óta.

Jelenleg hatszáz beteget tartanak nyilván, a legtöbbet Bécsben (272), Felső-Ausztriában (124) és Alsó-Ausztriában (101). A betegek közül 74-en szorulnak kórházi kezelésre, nyolcan intenzív ápolásra.

Az alsó-ausztriai Tullnban bezártak egy sportiskolát, ugyanis az egyik tanár vírustesztje pozitív lett. Peter Eisenschenk polgármester arról számolt be hétfőn a Facebookon, hogy az iskolai dolgozók és a tanulók jelentős része karanténban van.

Környékünkön Ausztria mellett Csehországban is újra felívelőben van a járványgörbe, ott vasárnap 305 új fertőzöttet azonosítottak, aminél többet csak április elején, a járvány addigi csúcsán. Ugyanígy megugrott az új fertőzöttek száma Romániában, Szerbiában és Horvátországban is, Ukrajnában pedig a járvány kezdete óta folyamatosan növekszik az újonnan azonosított fertőzöttek száma, jelenleg naponta ezer körüli új fertőzöttet azonosítanak. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér