Az életéért küzdenek két koronavírusos magyar fiatalnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elek Jenő főorvos, az Országos Onkológiai Intézet intenzív osztályának vezetője a Spirit FM műsorában azt mondta: életveszélyes, válságos állapotban van két koronavírusos, az Országos Korányi Pulmonógiai Intézetben kezelt fiatal. A főorvos azt mondta, nem lélegeztetőgépen vannak, hanem műtüdőn. Azt mondta, voltak már olyanok, akik hasonló állapotból felépültek, és már otthon vannak – írja a 24.

Egy orvos a Korányiban 2020. április 21-én.Fotó: Árvai KárolyI/AFP

Elek Jenő azt mondta, hogy a legtöbb beteget a Korányi látta el, és bár az intézet a legveszélyeztetettebb, sem kollégája, sem más betegségben szenvedő beteg nem fertőződött meg, részben azért, mert az épület adottságai lehetővé tették, hogy zsiliprendszert alakítsanak ki.

A főorvos szerint náluk a halottak többsége biztosan nem koronavírusban halt meg, hanem az kicsit hozzájárult ahhoz, hogy az illetőt elveszítsék, de lehet, hogy az életmódváltás, ami a kórházzal járt, elég volt ahhoz, hogy a beteg meghaljon. Azt mondta, teljesen egészséges, 30-40 éves betegeik is voltak, akiknek óriási csatát kellett vívni az életükért.

Szerinte Magyarország az ágyszám és a technika biztosításával felkészült a nagy bajra, ami nem következett be. „Hogy ezt mennyire kell visszafejleszteni, nehéz megmondani. Érdemes egy olyan tartalékot képezni az egészségügyben, mint régen volt a tartalékos állomány a honvédségnél, akik könnyebben bevethetőbbek” – mondta. (24)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót