Járványügyi szigorítás Leicesterben

Ha Oroszországot nem számítjuk, egész Európában Nagy-Britanniában fertőződtek meg eddig a legtöbben koronavírussal - 25 százalékkal többen, mint Spanyolországban, ahol egészen katasztrofális volt a járvány első hulláma. Ennek, és annak ellenére, hogy még mindig naponta csaknem ezer új fertőzöttet azonosítanak, Boris Johnson a járvány kezdetén még a nyájimmunításban gondolkozó kormánya folyamatosan lazított a járványügyi szigoron, de most a közép-angliai Leicester városában visszakozni kényszerlt.

Mivel pillanatnyilag minden tizedik új koronavírusos esetet a városból jelentik, ott keddtől újra szigorítanak az óvintézkedéseken. Miközben június 15-én oszrágszerte újranyithattak, Leicesterben újra bezárják a nem alapvető cikkeket árusító boltokat és az iskolák, és az ország többi részével ellentétben nem nyithatnak újra az éttermek, pubuk, szállodák, múzeumok és fodrászatok sem.

A kormány emellett azt javasolja, hogy a leicesteriek lehetőleg maradjanak otthon, és a legszükségesebb eseteket leszámítva ne hagyják el a várost. Leicesterben az elmúlt két hétben 866 új fertőzöttet azonosítottak, vagyis a járvány kezdete óta azonosított összes fertőzött 29 százaléka mostanában betegedett meg.

Nagy-Britannia többi térségében ugyanakkor folyamatosan javul a járványhelyzet. Az elmúlt 24 órában például összesen 25 covidos beteg halt meg, miközben a járvány április közepi tetőzésekor a napi ezret is meghaladta a halálos áldozatok száma. A járványnak az országban mostanáig 45575 halálos áldozata volt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér