Meghalt Carl Reiner

GYÁSZ
2020 június 30., 18:16

98 éves korában meghalt Carl Reiner amerikai komikus, színész, rendező és forgatókönyvíró, aki több televíziós sorozatban szerepelt, köztük a Két pasi – meg egy kicsiben, és az Ocean's Eleven-filmek Saul Bloomjaként volt ismert.

photo_camera Fotó: Charley Gallay/AFP

Asszisztense szerint Reiner hétfő éjszaka a Beverly Hills-i otthonában természetes halált halt.

Reiner nevéhez fűződik minden idők egyik legnépszerűbb televíziós sorozata, az 1960-as években futott The Dick Van Dyke Show, aminek írója, producere és egyik szereplője is volt.

Játszott az 1963-as Bolond, bolond világban és az 1966-os Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok! című háborús komédiában.

Az elmúlt években többek között a George Clooney főszereplésével készült Ocean's Eleven-filmek Saul Bloomjaként láthatta a közönség, és szerepelt a Broadway: Beyond the Golden Age című 2018-as dokumentumfilmben is.

Rendező munkái közé tartozik a George Burns és John Denver főszereplésével készült Te jó Isten! című 1977-es vígjáték és az 1984-es Mindenem a tied című film Steve Martinnal és Lily Tomlinnel.

Reiner különösen büszke volt a könyveire, köztük az Enter Laughing című önéletrajzi regényére, amiből később film és Broadway-előadás is készült, és 2003-ban megjelent a My Anecdotal Life című memoárjára.

Fia, Rob Reiner szintén színész és rendező. (MTI)