Melbourne tíz elővárosát is vesztegzár alá helyezték

külföld
2020 június 30., 09:54

Vesztegzár alá helyezik a második legnagyobb ausztrál város, Melbourne tíz elővárosát, hogy megfékezzék a koronavírusjárvány terjedését. Victoria államban, ahol Melbourne is van, az elmúlt 24 órában 64 új fertőzöttet regisztráltak.

Daniel Andrews, az állam miniszterelnöke tájékoztatása szerint a karantén szerda estétől lép életbe azokban a külvárosokban, ahol a legtöbb esetet azonosították. A vesztegzár alatt a lakók csak alapvető cikkek beszerzése, edzés, munkába vagy iskolába járás céljából hagyhatják el otthonukat. A korlátozások betartását a rendőrség felügyeli.

Andrews elismerte, hogy a korlátozások rendkívül fájdalmasak és károsak lesznek az érintett vállalkozások, a többi között a lazítások nyomán nemrég újranyílt szépségszalonok, edzőtermek, könyvtárak és uszodák számára.

A hétvégén Victoria államban mozgósították a hadsereget, hogy a katonák segítsenek megfékezni a vírus terjedését. A hatóságok az utóbbi három napban csaknem 100 ezer vírustesztet végeztek el. Ausztrália más államaiban viszonylag kevés az új fertőzött. (Via MTI)