Felfoghatatlan mennyiségű pénz tűnik el idén a globális turizmusból

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Legjobb esetben is 1,17 billió (trillion) dollár bevételtől eshet el idén a globális turisztikai szektor egy szerdán publikált ENSZ-jelentés szerint. Ezt arra az esetre jósolják, ha négy hónapig tartanak a lezárások, nyolc hónap esetén 2,22, 12 hónapnál 3,3 billió dollárral csökkenhetnek abevételek. Ez a világ GDP-jének 1,5-4,2 százalékát jelenti. 

Fotó: FLORIAN CHOBLET/AFP

Bár a tanulmány nem foglal állást abban, hogy melyik forgatókönyv a legvalószínűbb, a Guardian idézi az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) egyik tisztviselőjét, aki a nyolc hónapos verziót tartja reálisnak. 

Mindhárom esetben az Egyesült Államok szenvedi el a legnagyobb veszteséget (négy hónapnyi korlátozás esetén 187 milliárd dollárt, 12 hónap esetén 538 milliárdot, vagyis a GDP 3 százalékát. Utána következik Kína (105 milliárd dollár), de Thaiföld és Franciaország is jó esetben 47 milliárd dollárnyi bevételtől eshet el. Jamaika - kisebb gazdaságként - a GDP-je 11 százalékát bukhatja. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér