Két új fertőzött, egy halálos áldozat az elmúlt 24 óra mérlege

Két újabb koronavírus-fertőzött embert diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában az országban, és egy idős, krónikus beteg belehalt a fertőzésbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerda reggel a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az eddig beazonosított fertőzöttek száma így 4157 főre nőtt, az elhunytak száma pedig 586 főre emelkedett. 2714-en pedig már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 857 fő.

Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér