Több túrázót is a tűzoltóknak kellett lehozniuk a hegyekből

Kedden az ország több pontján is túrázók kerültek bajba:

A fővárosi tűzoltók a Budai-hegységben, a II. kerületi Vízmosás utca közelében segítettek egy nőn, aki nem tudott továbbmenni, mert kirándulás közben megsérült a lába.  

A sérült nőt egy nehezen megközelítő helyről hordágyon vitték a mentőautóhoz. A hétszáz méteres mentőúton, egyes szakaszain kötélbiztosítást építettek ki a tűzoltók, hogy a sérültet biztonságosan le tudják hozni a sziklás terepről. 

A Katasztrófavédelem oldala szerint ugyancsak kedd délután a váci hivatásos tűzoltókat Zebegényben egy emlékműhöz riasztották, ahol egy kirándulónak megsérült a lába. Az egységek a mentőkkel közösen levitték a turistát a mentőautóhoz.

Hasonló baleset történt a Mátrában is, Mátraszentimre térségében egy sérült kirándulót a tűzoltóknak kellett lehozniuk, hogy át tudják adni a mentőknek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér