15 évet kapott a sólyi gyilkos

bűnügy
2020 július 02., 10:10

A maximálisan kiszabható, jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a fiatalkorú fiút, aki 2018 májusában ölt meg egy nyolcéves kislányt Sóly határában. A másodfokú ítélet a fiút aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. A vádirat szerint a fiatalkorú a sólyi futballpályán ismerte meg a 8 éves kislányt és bátyját. Többször találkoztak, a vádlottban vonzalom alakult ki a kislány iránt. 2018. május 18-án késő délután a fiú elcsalta a lakóhelyéről a kislányt játszani az úgynevezett papírmalom romjaihoz.

A kislány ott azt mondta a fiúnak, hogy a barátja tetszik neki, és az ő felesége lesz. Emiatt a fiú mérges lett, és elhatározta, hogy megöli a kislányt.

Ezt követően a helyszínen talált fonott kötéllel bűvésztrükkre hivatkozva megkötötte a lány kezeit, a patakhoz vitte, ahol többször a víz alá nyomta. Az ájult lányt a partra húzta, ahol egy kővel többször fejbe ütötte, majd megszúrta a fejét és a halántékát egy éles-hegyes eszközzel, feltehetőleg késsel. A vádirat szerint

az eszméletlen, de még életben lévő kislányt végül levetkőztette, visszahúzta a patakba, hínárfonatot kötött rá, és a sorsára hagyva elment.

A gyermek halálának közvetlen oka vízbefulladás volt. (MTI)