Kósa Lajos rendet tesz: Az ország GDP-jének nagyobbik része, hatvan százaléka, vidéken termelődik meg. És nem a fővárosban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kósa Lajos bement az ATV-be, és rendet vágott a Lánchíd felújítása körüli hercehurcában. 

1. Tétel

Arra a kritikára, hogy a kormány 65 milliárd forintot szán a hajdúnánási MotoGP-pályára, a Lánchídra meg csak hatot, Kósa úgy reagált, hogy 

"ez annyira okos, mint megkérdezni, hogy Orbán Viktor miért nem vesz nekem kenyeret?"

Megválaszolta: azért nem vesz, mert a kenyérvásárlás az én dolgom. Szerinte a Lánchíd a fővárosé, az ő dolga üzemben tartani, és felújítani azt. 

2. Tétel

Kósa Lajos szerint nem von el pénzt Budapesttől a kormányzat. Ugyanis a főváros nem fizet adót, meg nem is termel pénzt. Az emberek és a cégek termelnek ugyanis. Kósa helyrerakta a GDP-hez való hozzájárulás kérdéskörét is:

"az ország GDP-jének nagyobbik része, mintegy hatvan százaléka, vidéken termelődik meg. És nem a fővárosban."

3. Tétel

Kósa Lajos leszögezte: a főváros aránytalanul nagy támogatást kap így is a kormányzattól. Szerinte a szamosangyalosiak joggal háborodhatnának fel ezen.

"Mert gondolja meg, hogy az állam a fővárosban, részben a fővárosiak kedvéért, milyen intézményeket tart fent! A központilag finanszírozott kulturális intézmények kilencven százaléka a fővárosban van,"

jelentette ki.

4. Tétel

"Hát, bocsika, (..) aggódok a Lánchíd sorsáért," zárta a témát Kósa. Reméli, hogy nem kell majd aggódni, mint anno a hármas metró felújítása előtt, hogy "nem lehetett tudni, hogy akkor indul, vagy nem indul." 

Kósa Lajos ezzel körbeért: bár a Tarlós-vezette fővárosnak kellett volna felújítania a metrót, "mert az ő dolga," a beruházáshoz mégis több tízmilliárdot adott a kormány.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér