Letartóztatták Epstein volt barátnőjét, mert köze lehetett a szexhálózathoz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az FBI New Hampshire-ben letartóztatta az amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt. A nő a brit médiacézár, Robert Maxwell lánya. Ő volt a Mirror Group tulajdonosa.

Ghislaine MaxwellFotó: LAURA CAVANAUGH/AFP

Jeffrey Epsteint, akit azzal vádoltak, hogy gyereklányokból szexhálózatot épített, augusztusban találták holtan a cellájában, a hivatalos magyarázat szerint öngyilkos lett. A BBC szerint most többek között Maxwellt is azzal vádolják, hogy kiskorúakat csak el, hogy illegális szexpartikon vegyenek részt. Emellett a hamis tanúzás is felmerült.

Epstein egyik áldozata, Virginia Giuffre korábban azzal vádolta Maxwellt, hogy amikor 15 éves volt, a nő szervezte be masszőrként a bankárhoz. Egy másik áldozat,  Sarah Ransome pedig azt mondta, hogy Maxwell irányította a lányokat, mint egy madam. Maxwell korábban tagadta, hogy részt vett volna az Epstein által szervezett szexuális visszaélésekben.

Epstein rejtélyes halálának körülményeiről korábban videót is készítettünk

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér