Pillanatok alatt fegyveres patthelyzet lett egy hétköznapi összeszólalkozásból Detroitban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Már legalább 11 millióan látták azt a Detroit külvárosában készült, rövid videót, amin egy nő pisztollyal a kezében üvöltözik egy fekete családdal.

Az incidens előzménye mindössze annyi volt, hogy a videót készítő fekete nő, Takelia Hill lánya összeütközött a fehér nővel egy parkolóban, majd miután a lány bocsánatkérésre szólította fel, vitatkozni kezdtek.  

A teljes jelenetet itt lehet megnézni:

Ekkor azonban a társaságában lévő férfi betessékelte a furgonba a fehér nőt, ahonnan már arról magyarázott tovább, hogy nem hívhatják őt rasszistának, mert a fehérek nem rasszisták. Majd miután felhúzták az ablakot, tolatni kezdtek, Takelia pedig rácsapott a jármű hátsó ablakára. A fehér nő erre már a pisztolyával ugrott elő, és felszólította őket, hogy menjenek el. 

Mire az ordibáló nő visszaszállt a furgonba, odaértek a rendőrök, akik elvették a fegyverét és megbilincselték. (Washington Post)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér