Szervezi a kormány az iskolaőrséget: a Független Rendőr Szakszervezetet meg sem keresték

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Sem a Belügyminisztérium, sem az Országos Rendőr-főkapitányság nem kereste meg a Független Rendőr Szakszervezetet az iskolaőri munkakör bevezetése miatt, árulta el a szervezet vezetője a Magyar Hangnak. Pongó Géza felhívta a figyelmet: ahhoz, hogy

az iskolaőrök elkezdhessék a munkát szeptemberben, szűkös az idő, mert szerinte mindenképpen megfelelő képzettség kell ahhoz, hogy valaki ilyen felelős beosztást betöltsön.

Hozzátette: ha a kormány szerint 500 iskolában lesz szükség iskolaőrre, akkor nem elég 500 embert találni a feladatra, "hiszen a szabadságolást és a helyettesítést is meg kell oldani. Ha pedig esetleg két műszakra osztanák be őket, akkor akár már 800-1000 fős iskolaőri állományra is szükség lehet." Pongó szerint a leendő iskolaőrök jelentkezésénél sokat fog jelenteni, hogy 

"a társadalom előtt vajon erkölcsileg mennyire elismert tevékenység lesz az iskolaőri munka. Hiszen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy gyerekekkel, fiatalkorúakkal szemben adott esetben kényszerítő eszközzel, gumibottal, gázsprayval, bilinccsel léphet fel az iskolaőr."

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér