Feloszlatta magát a balatonfűzfői képviselő-testület a polgármester vezetési stílusa miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Feloszlatta magát a balatonfűzfői képviselő-testület, mert mióta a függetlenként induló Szanyi Szilvia lett a polgármester, a testületben és a polgármesteri hivatalban is rossz lett a légkör, írja a Magyar Narancs.

A lapnak Soós Gábor független képviselő beszélt a feloszlás előzményeiről, amit a szintén független Erdősi Gáborral, Gál Andreával és Marton Bélával kezdeményezett. A testületben öt független jelölt mellett van két Fidesz-KDNP-támogatással indult képviselő is, Lajkó Frigyes és Keil Norbert.

A képviselők a feloszlás okaként határozták meg, hogy:

  • Szanyi Szilvia hivatalba kerülését követően a testületben és a hivatalban is egyre rosszabbá vált a légkör,
  • a polgármester „sajátos vezetési stílusa miatt” az elmúlt évben a hivatalból legalább hat dolgozó távozott,
  • a veszélyhelyzet alatt a polgármester saját hatáskörben csak néhány, a járvánnyal kapcsolatos döntést hozott,
  • nem engedett napirendre venni olyan fontos kérdéseket, mint az általános iskolásoknak szervezett tábor támogatását és az ATM-automaták kihelyezését a két városi üzemeltetésű strandra.

Az új választást a felosztast követő 60-90 nap alatt kell kiírni, addig Szanyi a hivatalban maradhat ügyvivőként. Soós szerint Szanyi indulni fog a következő választáson is a polgármesteri címért. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér