Három évvel a vásárlása után végrehajtotta első éles bevetését a Honvédség utasszállítója

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Első alkalommal hajtott végre egészségügyi kiürítési feladatot a Magyar Honvédség A319 szállító repülőgépe, jelentette be az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. A tájékoztatás szerint Afganisztánból kellett hazahozni egészségügyi okok miatt egy katonát, "

akinek állapota stabil, betegsége nincsen összefüggésben a jelenlegi koronavírus járvánnyal. 

A Kecskemét-Mazár-e Sarif útvonalat 5,5 óra alatt teljesítette a legénység.

A kormány még 2017-ben jelentette be, hogy a Magyar Honvédségen keresztül megvásárolta az akkor csődbement AirBerlin két Airbus A319 utasszállítóját. A beszerzést számos kritika érte, köztük, hogy a repülők kiváló utasszállító gépek, a missziós feladatra utazó katonák szállítására kevésbé alkalmasak.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót