Három évvel a vásárlása után végrehajtotta első éles bevetését a Honvédség utasszállítója

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Első alkalommal hajtott végre egészségügyi kiürítési feladatot a Magyar Honvédség A319 szállító repülőgépe, jelentette be az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. A tájékoztatás szerint Afganisztánból kellett hazahozni egészségügyi okok miatt egy katonát, "

akinek állapota stabil, betegsége nincsen összefüggésben a jelenlegi koronavírus járvánnyal. 

A Kecskemét-Mazár-e Sarif útvonalat 5,5 óra alatt teljesítette a legénység.

A kormány még 2017-ben jelentette be, hogy a Magyar Honvédségen keresztül megvásárolta az akkor csődbement AirBerlin két Airbus A319 utasszállítóját. A beszerzést számos kritika érte, köztük, hogy a repülők kiváló utasszállító gépek, a missziós feladatra utazó katonák szállítására kevésbé alkalmasak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér