Rendkívüli helyzetet hirdettek ki Belgrádban a koronavírus miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Rendkívüli helyzetet vezetnek be a szerb fővárosban, Belgrádban a koronavírus terjedése miatt, jelentette be Zoran Radojičić, Belgrád polgármestere.

Aleksandar Vučić államfő szerint Szerbiában a fertőzöttek 82,5 százaléka Belgrádban található. Egyelőre nem zárják le Belgrádot, de ha az új intézkedések nem hoznak eredményt, erre is sor kerülhet.

A rendkívüli helyzetben hozott új intézkedések:

  • a zárt térben megtartott rendezvényeken ezentúl legfeljebb 100 személy vehet részt, akik kötelesek betartani az 1,5 méteres szociális távolságot,
  • a szabad ég alatt megtartott eseményeken maximum 500-an lehetnek,
  • az éttermek, kávézók és szórakozóhelyek pedig csak este 11-ig tarthatnak nyitva.

Emellett szigorúan büntetik azt is, aki maszk nélkül száll fel tömegközlekedési eszközre vagy megy be bevásárlóközpontba. A szabálysértők akár 5000-6000 dináros büntetésre is számíthatnak.

A szerb köztársasági válságstáb arra számít, hogy a jövő héttől már csökkent a fertőzés terjedésének gyorsasága az országban és nem lesz súlyosabb a második hullám, mint az első. 

Szerbiában a napi új esetek száma június 24-e után emelkedett ismét 100 fölé, július 2-ra 359 főre. (via Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér