Úgy összekaptak a koronavírusról a Facebookon, hogy előkerült a fejsze és a szekerce

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Jogerős ítélet született a Lenti Járásbíróságon annak a férfinek az ügyében, aki egy Facebook-komment miatt úgy kiakadt, hogy 

fejszével és szekercével felfegyverkezve ment neki ismerősének.

A Zalaegerszegi Törvényszék beszámolója szerint a férfi még március 24-ről 25-re virradóra egy koronavírus miatti házi karanténnal kapcsolatos Facebook bejegyzéséhez kommentelt. Amire ismerőse válaszolt. A hivatalos tájékoztatás szerint ezt követően "nézeteltérés alakult ki közöttük, amely annyira feldühítette a sértettet, hogy a feleségével együtt elment a vádlott családi házához."

A férfi a házból kilépve fejszével és szekercével a kezében az utca irányába ment, és azzal fenyegette meg vitapartnerét, hogy megöli.

 A ház kapuja előtti hídon egymásnak estek, majd ennek következtében a sértett orrán duzzanat és horzsolásos sérülés keletkezett. A dulakodásnak végül a vádlott édesanyja vetett véget. 

A bíróság ítéletében a fejész követelőt bűnösnek mondta ki garázdaság bűntettében és testi sértés vétségében, ezért őt 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér