3000 lakót tartanak őrizet alatt Melbourne-ben a koronavírus-járvány miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kilenc magas blokkházat, köztük a bennük élő háromezer lakót zárták el a külvilágtól az ausztráliai Melbourne-ben, miután a városban váratlanul megemelkedett a fertőzések száma, a lakótelepen 23 fertőzöttet találtak.

A házak előtt rendőrök posztolnak és megállítanak mindenkit, aki ki, vagy bemenne a lakóházakba. Az ausztrál hatóságok most minden lakót végigtesztelnek, miután szombaton éjjel a lezárás mellett döntöttek.

Fotó: WILLIAM WEST/AFP

A döntés annyira hirtelen született meg, hogy a lakóknak élelmiszert sem sikerült felvásárolniuk. A lakók nagyobb része kis jövedelmű, kulturálisan pedig sokszínű a közösség, sokuk háborús övezetből érkezett Ausztráliába, többségük alkalmi munkákból él.

Victoria államban, ahol a vírusjárvány második hullámánál tartanak, pénteken 108 új esetet regisztráltak, szombaton már csak 74-et. (CNN)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér