Meghalt a seattle-i autós ámokfutás egyik sérültje

Elhunyt azon két nő közül az egyik, akik súlyosan megsérültek, miután szombaton egy autós egy demonstráció résztvevői közé hajtott. A 24 éves Summer Taylor este hunyt el a Harborview kórházban.

A gyanúsítottat nem sokkal később sikerült elfogni, miután autóját egy demonstráló 1,5 kilométeren át követte. A 27 éves, helyi lakos, Dawit Kelete indítékai továbbra sem ismertek. Ő egyébként nem sérül meg a gázolásban, amelyről feltételezhető, hogy tudatosan követte el, a tömeg megközelítéséhez két, az utat lezáró autót is ki kellett kerülnie. (Axios)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.