Menesztették Martonicz Dánielt, aki egyszerre volt jelen a lélegeztetőgépeket vásárló és az azokat üzembe helyező cégekben is

Tbg
Egészségügy
2020 július 05., 15:51

Óriási üzletben vehettek részt azok a cégek, akiket a kormány megbízott a lélegeztetőgépek vásárlásával., több száz milliárdnyi közpénzt ment el a célra. Közben kiderült, a busás, államilag támogatott üzleteknek vannak szépséghibái is, írja a Hvg.

Magyarország elképesztően sok gépet, 16 ezret vásárolt 300 milliárd forintból. A keretösszegből több cég is részesült, közöttük az OTT-One Nyrt is, derítette ki a 24.hu.

Arról, hogy a korábban e-learninggel, videostreammel foglalkozó cég 2020-ban hirtelen hogyan lett a lélegeztetőgépek vásárlásában is jártas, pontosan nem derült ki, mindenesetre összesen 4,7 milliárd forint értékben ők is vásároltak 500 lélegeztetőgépet. A üzlet előrefizetéssel történt, akkora ugyanis a kereslet a kínai gépekre.

„A kis informatikai cég már 12,4 milliárd forintos forgalomnál tart, vagyis durván megnégyszerezi az árbevételét” - írta a 24.hu, mekkora árbevételnövekedést produkált az Nyrt az állami megbízásnak köszönhetően egy év alatt.

A Hvg ugyanakkor kiderítette, hogy az OTT-One Nyrt. felügyelőbizottsági tagjában ott ül az a Martonicz Dániel, aki egyben tulajdonosa egy másik cégnek, amely - szintén állami megbízásból és 6 milliárd forintnyi adóforintból - beüzemeli a megvásárolt készülékeket.

A Hvg azt írja, Az OTT-ONE Nyrt. és annak elnök-vezérigazgatója, Májer Bálint csak a Hvg cikkéből értesült az összeférhetelenségről, ezért Martoniczet azonnal menesztették az OTT-One Nyrt. felügyelőbizottságából.