Menesztették Martonicz Dánielt, aki egyszerre volt jelen a lélegeztetőgépeket vásárló és az azokat üzembe helyező cégekben is

Óriási üzletben vehettek részt azok a cégek, akiket a kormány megbízott a lélegeztetőgépek vásárlásával., több száz milliárdnyi közpénzt ment el a célra. Közben kiderült, a busás, államilag támogatott üzleteknek vannak szépséghibái is, írja a Hvg.

Magyarország elképesztően sok gépet, 16 ezret vásárolt 300 milliárd forintból. A keretösszegből több cég is részesült, közöttük az OTT-One Nyrt is, derítette ki a 24.hu.

Arról, hogy a korábban e-learninggel, videostreammel foglalkozó cég 2020-ban hirtelen hogyan lett a lélegeztetőgépek vásárlásában is jártas, pontosan nem derült ki, mindenesetre összesen 4,7 milliárd forint értékben ők is vásároltak 500 lélegeztetőgépet. A üzlet előrefizetéssel történt, akkora ugyanis a kereslet a kínai gépekre.

„A kis informatikai cég már 12,4 milliárd forintos forgalomnál tart, vagyis durván megnégyszerezi az árbevételét” - írta a 24.hu, mekkora árbevételnövekedést produkált az Nyrt az állami megbízásnak köszönhetően egy év alatt.

A Hvg ugyanakkor kiderítette, hogy az OTT-One Nyrt. felügyelőbizottsági tagjában ott ül az a Martonicz Dániel, aki egyben tulajdonosa egy másik cégnek, amely - szintén állami megbízásból és 6 milliárd forintnyi adóforintból - beüzemeli a megvásárolt készülékeket.

A Hvg azt írja, Az OTT-ONE Nyrt. és annak elnök-vezérigazgatója, Májer Bálint csak a Hvg cikkéből értesült az összeférhetelenségről, ezért Martoniczet azonnal menesztették az OTT-One Nyrt. felügyelőbizottságából.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.