Feloszlatta magát képviselő-testület, választás lesz Mohácson

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Betartották őszi ígéretüket a mohácsi önkormányzati képviselők: hétfői ülésén feloszlatta magát a képviselő-testület, így legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban. A város jegyzője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a polgármesterrel együtt tizenkét tagú testület hétfői ülésen jelen lévő mind a tizenegy tagja megszavazta a feloszlásról szóló előterjesztést, ami a fideszes Pávkovics Gábor alpolgármester nyújtott be.

Emlékezetes: az őszi önkormányzati választásokat úgy nyerte meg az MSZP-s Csorbai Ferenc, hogy egyetlen ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó József elhunyt. A választási szabályok szerint az őt indító Fidesz már nem jelölhetett más személyt. Bár visszalépésre szólította fel Csorbait a DK, a Jobbik, a Momentum és a Fidesz, a szocialista jelölt erre nem volt hajlandó. Egyedüli jelöltként lett polgármester úgy, hogy csak 1867 szavazatot kapott, míg több mint 4000-en érvénytelenül szavaztak a megjelent csaknem 6000 választópolgárból.

Pávkovics alpolgármester már az alakuló ülésen nyilvánvalóvá tette: amint a jogszabályok lehetővé teszik, szeretnék feloszlatni a testületet új helyhatósági választás kiírása érdekében, addig pedig arra törekednek, hogy biztosítsák a város működőképességét.

"Tartozunk a városnak azzal, hogy tisztességes, becsületes versenyben dőljön el az új polgármester személye," 

- mondta akkor.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér