Kásler tanácsadója szerint "az egészségtelen táplálkozás nem arról szól, hogy a magyar ember szalonnát eszik"

POLITIKA
2020 július 06., 13:02

Kásler Miklós tanácsadója dícsérte Kásler Miklóst a HírTV Bayer show című műsorában vasárnap este. Kollár Lajos a koronavírus-járvány kezeléséről kijelentette:

"azt gondolom, hogy Magyarországon, hogy ennyire jól sikerült átvészelni az első hullámot az egyértelműen annak volt köszönhető, hogy az EMMI minisztere, illetve az Államtitkárság időben észlelte, hogy itt tényleg nagy baj lehet, és nagyon korán meghozta azokat az intézkedéseket, ami részben az egészségügyet érintette, és a kormányzat, a törzs haladéktalanul megtette azokat a rendészeti intézkedéseket - kontaktusok kerülése, bezárások, stb. Ha megnézzük, Európában leghamarabb mi csináltuk, hetekkel korábban."

link Forrás

Kollár, akinek cége havi 1,5 milliót kap a Káslernek adott tanácsokért, beszélt arról is, hogy fontos lesz a járványt követően a népegészségügyi helyzet javítása. Kitért az egyéni felelősség kérdésére is, mint a táplálkozás és a mozgás fontossága.

"Tévedés ne essék, az egészségtelen táplálkozás nem arról szól, hogy a magyar ember szalonnát eszik. Egyen szalonnát! Inkább mint mindenféle vackokat, meki-akármiket,"

jelentette ki.

link Forrás

El kell rendelni a kötelező szűrővizsgálatokat, mondta a tanácsadó. Azokat, akik ezeken nem jelennek meg, úgy büntetné, hogy több társadalombiztosítási járulékot szedne be tőlük. Kollár kijelentette:

Az ember dönthet úgy, hogy meg akar halni vagy korábban akar meghalni, de azt ne a társadalomnak a rovására tegye.