Népszava: hétmilliárdért szállította a védőeszközöket a Wizz Air

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A külügyminisztérium adatai szerint összesen 99 úton 7 milliárd forintért hordta a koronavírus elleni védőeszközöket a Wizz Air a kormány megbízásából, írja a Szabad Pécs nyomán a Népszava Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselőnek adott tájékoztatás alapján.

Demeter Mártának átküldött szerződésekből az derül ki,hogy egy Peking-Budapest retúr út átlagosan 53-60 millió forintba (150-170 ezer euróba) került, de voltak ettől eltérő értékű utak is.  A legtöbb út Pekingbe vezetett, de az úti célok között szerepelt még Sencsen, a dél-kínai Hsziamen, illetve Azerbajdzsán is, ahonnan feltehetően azt a tízezer maszkot hozták, amit az ottani kormány ajánlott fel Magyarországnak. Továbbá a listán feltűnik egy 37 ezer eurós út is, ami Izraelbe vezetett április 27-én.

A kormány eddig összesen 300 milliárd forintot költött védőfelszerelésekre, köztük a lélegeztetőgépekre.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér