Többen tettek panaszt az ombudsmannál, mert elmaradt a járvány miatt a kórházi ellátásuk

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bár egyetlen konkrét panasz sem érkezett a veszélyhelyzet idején elrendelt kórházi ágyfelszabadítás miatt, hivatalból vizsgálatot indított, közölte az alapvető jogok biztosa a szocialista Bangóné Borbély Ildikó érdeklődésére válaszolva. Kozma Ákos hozzátette: 

eddig csak az ellátás elhalasztásával összefüggésben érkeztek egyedi beadványok, azaz olyan panaszok, amelyek az érintett személy vagy közeli hozzátartozója jogsérelmén alapulnak.

A vizsgálat zajlik, így arról egyelőre nem közölt részleteket. Az ombudsman megjegyezte: hatásköre nem terjed ki arra, hogy egy-egy intézkedés orvosszakmai megalapozottságát minősítse, indokoltságát elemezze. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér