Vádat emeltek a nőket és gyerekeket prostitúcióra kényszerítő családi bűnszervezet ellen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség azzal a 13 személyből álló bűnszervezettel szemben, akik nőket, köztük kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra.

A bűnszervezet 2013-tól kezdve vett rá magyar nőket prostitúcióra előbb Bécsben, majd Dunaújvárosban. A szervezet feje egy családapa volt, akinek felesége, fia és lánya is részt vett a kizsákmányolásban további 8 ember segítségével.

A nők beszervezését a családapa koordinálta, ő is szállította őket a bordélyházba, ahol a család női tagjai felügyelték őket. A bűnszervezet többi tagja is a beszervezésben és szállításban segített, közülük néhány pedig futtató-irányító szerepet is betöltöttek.

A kiskorú áldozatokat erőszakkal és fenyegetéssel vették rá a prostitúciós tevékenységre. Az áldozatok bevételét a bűnszervezet tagjai elvették és elosztották maguk között. Az ügyészség huszonnégy sértett sérelmére megvalósított minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, és valamennyi elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Azokkal a terheltekkel szemben, akik jelenleg is letartóztatásban, illetve bűnügyi felügyelet alatt vannak, a kényszerintézkedés ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartására is indítványt tett az ügyészség.

A vádiratban indítványozták a vádlottakkal szemben a tevékenységükből befolyt vagyongyarapodás elvonását is. (via 24.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér