Vádat emeltek a nőket és gyerekeket prostitúcióra kényszerítő családi bűnszervezet ellen

bűnügy
2020 július 06., 07:22

Vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség azzal a 13 személyből álló bűnszervezettel szemben, akik nőket, köztük kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra.

A bűnszervezet 2013-tól kezdve vett rá magyar nőket prostitúcióra előbb Bécsben, majd Dunaújvárosban. A szervezet feje egy családapa volt, akinek felesége, fia és lánya is részt vett a kizsákmányolásban további 8 ember segítségével.

A nők beszervezését a családapa koordinálta, ő is szállította őket a bordélyházba, ahol a család női tagjai felügyelték őket. A bűnszervezet többi tagja is a beszervezésben és szállításban segített, közülük néhány pedig futtató-irányító szerepet is betöltöttek.

A kiskorú áldozatokat erőszakkal és fenyegetéssel vették rá a prostitúciós tevékenységre. Az áldozatok bevételét a bűnszervezet tagjai elvették és elosztották maguk között. Az ügyészség huszonnégy sértett sérelmére megvalósított minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, és valamennyi elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Azokkal a terheltekkel szemben, akik jelenleg is letartóztatásban, illetve bűnügyi felügyelet alatt vannak, a kényszerintézkedés ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartására is indítványt tett az ügyészség.

A vádiratban indítványozták a vádlottakkal szemben a tevékenységükből befolyt vagyongyarapodás elvonását is. (via 24.hu)