Másfél tonna mexikói metamfetamint találtak Nyitrán

külföld
2020 július 07., 09:55

Rekordmennyiségű, másfél tonnányi kábítószert, valószínűsíthetően metamfetamint foglaltak le a nyitrai vámhivatal pénzügyőrei egy Mexikóból származó küldeményben - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hatósági közlésre hivatkozva kedden.

A kábítószer-szállítmányt, amelynek feketepiaci értékét közel 300 millió euróra (mintegy 102 milliárd forint) becsülték, két, folyadékok szállítására használt konténer alsó részében találták meg egy drogkereső kutya segítségével.

A drogot tartalmazó küldemény Mexikóból, egy horvátországi kikötő érintésével érkezett Szlovákiába, ahol a vámeljárás során bukkantak rá. Mivel a szállítmány egy olyan útvonalon érkezett, amelyet drogcsempész-útvonalként tartanak számon a hatóságok, a küldeményt kockázatosként kezelték, és beható vizsgálatnak vetették alá.

Miután átfúrták a konténer alját, abban fehér kristályos anyagot találtak, mintegy másfél tonna mennyiségben. A csempészárut az első elemzés alapján metamfetaminként azonosították. Az ügy további vizsgálatát a rendőrség vette át. (MTI)