Index: Meghalt a márciusban eltűnt CEU-s hallgató

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Index látott egy levelet, amelyben Michael Ignatieff, a CEU rektora és elnöke tudatja, hogy Raza Khan holttestét a hozzátartozói hazaszállíttatták Pakisztánba. Halálának körülményei nem ismertek, a lap információi szerint a CEU vezetése előtt sem.

„A CEU egyik diákja március 4-én jelezte az egyetem felé, hogy Raza Khan két napja hiányzik. A CEU még aznap értesítette a rendőrséget. Razát azóta is eltűntként tartják nyilván. A CEU kapcsolatban áll a diák családjával. Az egyetem vezetése és közössége együttműködik a rendőrséggel és a hatóságokkal, hogy mielőbb megtaláljuk hiányzó barátunkat és diákunkat” - írta március 17-én az egyetem.

A CEU közleménye a Pesti Srácok cikkére reagált, amely arra hivatkozva, hogy Khan szerintük ismerte a koronavírusos iráni hallgatókat, „potenciális koronavírus-hordozóként” kezdte emlegetni, és közölte azt a feltételezést, hogy „a pakisztáni fiatalember azért választotta az illegalitást, mert nem akarta magát alávetni a karanténnak”.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér