Joe Biden már be is jelentette, hogy győzelme esetén azonnal visszavonná Trump döntését a kilépésről a WHO-ból

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Joe Biden 2020. június 30-án a delawari wilmingtonban válaszolt kérdésekre a koronavírusról és a gazdaságról szóló beszéde után.Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Választási győzelme esetén elnöksége első napján semmisnek nyilvánítaná Donald Trump döntését arról, hogy az Egyesült Államok kilépjen az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból. Trump kormánya hétfőn értesítette az ENSZ főtitkárságát arról, hogy az Egyesül Államok 2021. július 6-ával kilép a WHO-ból - a törvények alapján a kilépésről egy évvel előre kell szólni.

Ez komoly csapás lenne a WHO-nak, aminek a hatmilliárdos költségvetése jelentős részét az USA fizeti.

"Az amerikaiak nagyobb biztonságban vannak, ha Amerika kötelezettséget vállal a világ egészségének erősítésében. Elnökségem első napján ismét csatlakozni fogok a WHO-hoz, és megerősítem a világban betöltött vezető szerepünket" - közölte Biden. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó