Lettország után Litvánia is kitiltotta a legnagyobb orosz propagandatévét

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Lettország múlt heti példáját követve Litvánia médiahatósága is betiltotta szerdán az RT - korábban Russia Today nevű - orosz állami tévé csatornáinak sugárzását. A tilalom csütörtöktől érvényes. 

A litván rádió- és televízióbizottság az ország külügyminisztériumának javaslatára döntött így. A külügyminisztérium azzal indokolta a betiltást, hogy az RT tévét állítólagosan uraló Dmitrij Kiszeljov rajta van az Európai Unió feketelistáján, mert feltételezhetően szerepet játszott a propagandában, amely támogatta azt, hogy Oroszország bekebelezte 2014-ben a Krímet. 

A tilalom az RT öt csatornájára vonatkozik, ezek az RT, az RT HD, az RT spanyol nyelvű adása, az RT Dokumentum és az RT Dokumentum HD. Lettország saját tilalmát ugyanazzal az érvvel indokolta, mint most Litvánia, egyúttal arra buzdította az összes EU-tagállamot, hogy kövesse példáját. 

Az RT adását a Baltikumban - Litvániában, Lettországban és Észtországban - a Kreml propagandacsatornájának tartják, amely megpróbálja befolyásolni a térség jelentős orosz kisebbségének gondolkodását - írja az MTI.

Eközben Magyarországon: Szijjártó Péter és az RT tudósítója eszmét cserélnek.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér