Már csak egy nap maradt a felvételi dokumentumok pótlására

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Csütörtökig van lehetőségük a felsőoktatási intézményekbe felvételizőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat. Egyetlen alkalommal még a megjelölt szakok sorrendjén is módosíthatnak akár.

Az Oktatási Hivatal honlapján közzétett tájékoztató szerint a jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is. A 2006. január 1. után megszerzett érettségi és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat nem kell feltölteni, ezeket az OH közhiteles nyilvántartásból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

A megadott képzések sorrendjét - egyetlen alkalommal - az E-felvételi sorrendmódosítás menüpontjában módosíthatják. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető.

A személyes adatok változását szintén csütörtökig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi személyes adatok menüpontjában. Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (például névváltozás, állampolgárság változása).

A 2020 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 23-án hirdetik ki. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér