Öt új fertőzést regisztráltak az elmúlt 24 órában Magyarországon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az elmúlt 24 órában öt magyar állampolgárnál igazolták, hogy SARS-CoV-2 vírussal fertőződött, jelentette honlapján az Operatív Törzs. Ezzel a járvány márciusi kezdete óta már 4210 főre nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az előző naphoz képest kedden csökkent az új fertőzöttek száma.

Aktív fertőzöttből jelenleg 736 főt tartanak nyilván hivatalosan, közülük 132-őt ápolnak kórházban, hatan szorulnak gépi lélegeztetésre. Űjabb alálos áldozata immár zsinórban negyedik napja nincs a vírusnak, a járvány kezdete óta a hivatalos adatok szerint 589-en vesztették életüket.

A kormány az egészségügyi vészhelyzetet ugyan már júniusban megszüntette, a környező országokban, főként Szerbiában és Ukrajnában felfutóban van a járvány, ezért érdemes óvatosnak lenni. Hivatalosan ugyan csak az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező az arc eltakarása, de a szakemberek, például a Semmelweis Egyetem Rektora, Merkely Béla is azt tanácsolta, hogy zárt térben lehetőleg mindig viseljünk maszkot, mossunk gyakran kezet (a kézfogást pedig felejtsük el egy életre), és továbbra tartsuk a távolságot embertársainktól, mert ez a három dolog a leghatékonyabb módszer a járvány újbóli fellángolásának megelőzésére, és általában a cseppfertőzéssel, aeroszolokkal terjedő fertőzések megelőzésére.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér